Zomerbloeiers

Met dit overzicht willen wij, PLANTENTUIN DE KLEINE BOERDERIJ, de al dan niet toevallige bezoeker een idee geven hoe de tuin er uit ziet bij hoogzomer.

Laten we op ontdekking gaan op het hoogtepunt van groei en bloei. Langs de bloemenweide betreden we “de promenade” en komen waar het symphonie orkest zich opgesteld heeft met honing dragende strijk -instrumenten zoals agapanthussen, salvia’s, eupatoriums en phloxen .
De blazers worden vertegenwoordigd door de vele variëteiten van hydrangea’s en pioenen. Gastsolisten zijn uitgenodigd uit het verre Amerika en pronken met hun artiestennaam: Stewartia en Eucryphia. We krijgen een lange piano solo van de Chinese “ Li – gularia”

In de boomgaard is de zomer zwanger en produceert blozende appels. Klein fruit zoals frambozen, bramen en aalbessen ogen lekker.

Onder de rozenboog betreden we “het tuinpad van mijn vader”. Aan de overladen kersenboom kan men bloemen tuiltjes maken van bloemen met oude namen zoals: goudpapaver, goudsbloem, dropplant en korenbloem.

Verder door komt een walm van geuren op ons af. Provençaalse kruiden en Egyptische ajuin omzomen de moestuin van Dré. Zijn creaties kunnen hier bewonderd worden: vergeten kool- en aardappelsoorten zijn hier neergepoot.

De thematuinen staan op jou te wachten om ontdekt te worden: pioenentuin, wiskundetuin en studietuin. Hier zijn 250 plantengeslachten onder gebracht om te bestuderen voor wie er niet genoeg van kan krijgen.

Kinderen kunnen lekker verdwalen in het bamboebos … stap over de bruggentjes en je kom weer terecht bij moeder … op het café – terras.

De planten zijn genoemd naar hun Latijnse geslachtsnaam en de meest gangbare Nederlandse naam. Bij de beschrijving vinden wij dan de volledige naam van de plant:

geslachtsnaam + soortnaam + cultivar
Salvia + nemorosa + ‘ Mainacht’

Wij wensen je veel ontdekkingsplezier in onze plantentuin … geniet met oog en neus.

Aesculus
Agapanthus
Agastache
Hydrangea
Hemerocallis
Bloemenweide
Eucryphia
Salvia
Phlox
Stewartia
Ligularia
Eupatorium