Filosofie

EEN PROJECT VAN VELEN, VOOR VELEN

De tuin is in de eerste plaats een demonstratietuin gericht op natuur, educatie en welzijn. Iedereen is welkom om zich te laten inspireren, om elkaar te ontmoeten, om tot rust te komen, om weg te dromen, om te genieten!

We zien dit als een project waar de woorden eerlijk, degelijk en natuurlijk centraal staan. Het is een proces waaraan we zullen blijven bouwen met mensen die er graag mee deel van uit willen maken.
Onze medewerkers bestaan in de eerste plaats uit een grote groep vrijwilligers die mee in de tuin en het café komen werken. Velen komen voor het contact met de natuur, voor de plantencollecties, voor de rust en de sociale contacten. Ieder heeft zijn of haar reden om mee te komen helpen.
Daarnaast krijgen we regelmatig hulp van scholen en heeft de tuin ook een sociaal maatschappelijk karakter. Jongeren en volwassenen met een beperking, mensen met een werkstraf en soms een gedetineerde komen hun handen mee uit de mouwen steken. Samen werken we aan onze missie met een langetermijnvisie, over meerdere generaties heen.